Gubbels sportief

Nieuws

Harry Gubbels had als goed voornemen op oudjaarsavond 2014 aangegeven dat hij in 2015 de marathon van New York wilde gaan lopen.

Drie van zijn kinderen, Neeltje, Tijs, Wout en neef Ewalt (Gubbels machines BV) besloten deze sportieve uitdaging mee aan te gaan.

Op 1 November was de  start op Staten Island waar iets na 10.00 uur het startschot klonk..

De start is voor de Verrazano-Narrows Bridge. Deze eerste van totaal 5 bruggen heeft een spanwijdte van 3 km en 12 rijbanen, waarvan zes bovendeks en zes benedendeks. Een fantastisch gezicht om 50.000 deelnemers als een krioelende menigte over de twee brugdekken te zien lopen.

Na ongeveer 25 km komt de vreselijke Queensboro Bridge. Deze brug verbindt Queens met Manhattan en het beklimmen van deze brug wordt als moeilijkste onderdeel van deze marathon ervaren. Hier komen de meeste lopers  de man met de hamer tegen en de laatste 15 km zijn dan een martelgang.

Het was mooi om te horen hoe het thuisfront ons heeft gevolgd en heeft meegeleefd.

Helemaal stuk maar voldaan hebben we allemaal de marathon volbracht en zijn we een fantastische ervaring rijker oftewel: die is van  de bucket list

15 augustus werd de Leye tocht als MTB toertocht weer gehouden. Op het terrein van Gubbels recycling werd een mooi parcours met veel klimwerk uitgezet. Dat leverde mooie plaatjes op en omdat het vakantie was stond het materieel netjes opgesteld op het terrein.

Ruim 1.000 deelnemers hebben zichtbaar genoten van de col du Gubbels.